Известие

Collapse
No announcement yet.

Измамници в Ebay

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Измамници в Ebay

Това са горни носачи за 156 закупени от ebay.co.uk уж марка EAG
    2г. гаранция от гледна точка на това ,че би трябвало да са малко по-държеливи. След като пристигнаха вчера стигнах до извода ,че това са два носача от различни производители. Десният според мен е китайски безименен с доста по-меки тампони. Преди сменях такива китайски и след 1г вече се охлабват.

Ще се радвам да чуя мнения по въпроса. Аз му писах на английския педе.... вече това ,но отговор няма да дойде сега предвид празниците ,а и какъв ли смисъл има.
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 2.4JTD

http://www.ebay.co.uk/sch/Control-Ar...98&vToken1=932
    Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от eproHD
      Ето ти сайта на производителя http://www.excelautomotivegroup.com/ попитай тях изпрати снимки сериен номер и виж какво ще ти кажат...Но по всичко личи,че единия е фалшив
      И по какво разбра? По това, че не е полиран ли?

Comment

Пусни оплакване, като му замръзят пейпал акаунта ще отговори бързо-бързо.

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
          Пусни оплакване, като му замръзят пейпал акаунта ще отговори бързо-бързо.
          Да, искай си и парите. Но той ще пусне друг акаунт. А и няма как да докажеш, че не е качествен

Comment

Така е,онлайн пазаруването понякога боли.Аз също съм бил от твоята страна.Друго си е "ръка да пипне,око да види",ама...
            Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
              И по какво разбра? По това, че не е полиран ли?
              1. Не ми се вижда нормално ляв и десен носач на една фирма да са с различен вид отливки!
              2. Шарнирния болт е различна изработка на двата ,гайките са различен вид, предпазните капачки също, горната капачка също.
              3, Гумените тампони на единия са много по-меки и такава тежка кола ще ги отпори за норматив.
              4. Този с меките тампони има надпис R (за десен) също като китайските ,но по-евтини наполовина които си купих предния път.

---------- Post added at 20:30 ---------- Previous post was at 20:26 ----------

Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
              Така е,онлайн пазаруването понякога боли.Аз също съм бил от твоята страна.Друго си е "ръка да пипне,око да види",ама...
              Не знам струва ли си да се разправям и ще има ли полза от това.
              За първи път ми се случва . До сега всички са били напълно коректни.
              Last edited by SSG; d.m.y г., 22:33.
              Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Според мен не си струва да си хабиш нервите,коледа е!Просто имай едно на ум следващият път.
                Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от eproHD
                  Ето ти сайта на производителя http://www.excelautomotivegroup.com/ попитай тях изпрати снимки сериен номер и виж какво ще ти кажат...Но по всичко личи,че единия е фалшив
                  Може да е за да не ги бърка лев и десен
                  Такива са рисковете на онлайн пазаруването.
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                    Да, искай си и парите. Но той ще пусне друг акаунт. А и няма как да докажеш, че не е качествен
                    Има добър рейтинг и хиляди продажби, и надали ще тръгне да прави друг акаунт!Може да повдигнеш диспут и най малко да му поискаш намаляне на цената!
                    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Не забравяйте, че това е търговец, не производител. И Алфа е търговец- поръчваш си при различни производители с твое лого, например. И твърдите тампони при студа стават на камък и започва чукане
                      Last edited by Alex_26; d.m.y г., 08:31.

Comment

Виж дали има опция за връщане, лошото е, че трябва да платиш обратния транспорт. Винаги може да повдигнеш диспут в paypal. Но трябва да си сигурен, че нещата не отговарят на описанието. Има голям шанс да ти върнат парите. Брата скоро поръча един iphone 5s, уж без забележки и т.н. Пристигна телефона и едно , че не беше 5s, ами и беше очукан на места , които не се виждаха от снимките. Пуснахме диспут в paypal и след 30 дни ни върнаха парите и телефона остана в нас. Не че нямаше шанс този да си го вземе, но не поиска да прати парите за обратна доставка, понеже той е виновен за ситуацията и така телефона си остана в нас. Пусни си оплакване , нищо не губиш, или ще отсъдят в твоя полза или не. Просто опиши хубаво какво си очаквал и какво ти е представено. И че не си получил това за което си платил.
                        Last edited by zombiran; d.m.y г., 10:57.

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
                          Виж дали има опция за връщане, лошото е, че трябва да платиш обратния транспорт. Винаги може да повдигнеш диспут в paypal. Но трябва да си сигурен, че нещата не отговарят на описанието. Има голям шанс да ти върнат парите. Брата скоро поръча един iphone 5s, уж без забележки и т.н. Пристигна телефона и едно , че не беше 5s, ами и беше очукан на места , които не се виждаха от снимките. Пуснахме диспут в paypal и след 30 дни ни върнаха парите и телефона остана в нас. Не че нямаше шанс този да си го вземе, но не поиска да прати парите за обратна доставка, понеже той е виновен за ситуацията и така телефона си остана в нас. Пусни си оплакване , нищо не губиш, или ще отсъдят в твоя полза или не. Просто опиши хубаво какво си очаквал и какво ти е представено. И че не си получил това за което си платил.
                          При вашия случай е много по-ясно. Изделието си има ясно изписан модел, а при тези железарии образно казано е доста абстрактно. Повечето нямат ясно маркирано кой ги е произвел, но пък ако са еднотипни поне купуващия ще е по-спокоен.
                          Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

И да, и не Предполагам това е самата обява: http://m.ebay.co.uk/itm/Alfa-147-156...282?nav=SEARCH
                            .. в която, освен че става въпрос за чифт идентични части, е упоменато че получаваш това, което е на снимките, което в този случай не е така, тъй като се забелязват доста разлики. Но все пак да видим какво ще отговори продавача.

Comment

Колега преди да отвориш диспут,свържи се с продавача и му обясни ситуацията ако се направи на чук тогава отвори диспут.
                              Но недей да пишеш,че единия е ок а другия фалшив или нещо от сорта,при не отговаря на описанието-продавача носи отговорност,но ако пишеш,че е фалшив ти трябва да докажеш,че е фалшиво и за афтърмаркет носач не знам какво трябва да докажеш.
                              156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                              KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                              Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                              Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Working...
                              X